Доставка безкоштовна на замовлення від 600 грн і оплатою через LIQPAY 

ІСТОРІЯ НАРОДЖЕННЯ REBORN

У цьому лонгріді ми, любі наші гості, поділимося, звідки ж узявся ReBorn.

Спочатку було слово. І слово це було: «Всьо. Набридло працювати на чужих людей на роботі, яка більше не чіпляє». Ваші покірні слуги, Валера і Настя, у якийсь момент зловили себе на тому, що колишня PM-сфера вже не цікавить і не приносить задоволення. І почали думати, що б такого свого відкрити.
Дорогою додому в метро ми обдумували різні варіанти. Доки в Насті не майнула цікава думка: експрес-чистка взуття. Як в давнину, знаєте, коли чистильники з валізкою і підставкою за монетку відчищали й полірували взуття зайнятим джентльменам. Заряджені ентузіазмом, ми побігли обдзвонювати ресторани, торгівельні центри… І без жодного відгуку. Тоді ми сіли і обдумали ідею ще раз. З другого погляду ідея виявилася зовсім не рентабельною. Доходи від такої послуги не покрили б ані оренду, ані зарплату працівникам. Це був би не окремий сервіс, а просто додаткова плюшка ресторану за бажанням клієнта.

Наш ентузіазм трохи згас. Але не надовго. Кажуть, те, що ти шукаєш, теж шукає тебе. І мені випадково у інстаграмі трапилася сторіз, де хлопак вихвалявся кросами, які щойно забрав зі снікер-хімчистки, правда у Москві. Ось воно! Зважаючи на те, що ми із Настею дуже не байдужі до кросів, це явно був знак долі. Був далекий березень 2017. Увесь квітень ми готувалися, а першого травня, як справжні трудяжки, відкрилися.

Звісно, легко не було. Намагаючись підстрахуватися, ми поєднували нашу хімчистку з основною роботою. Нас вистачило на чотири місяці. Сон по три години та інша жесть. Працювати в такому режимі стало неможливим фізично. Тож ми остаточно попрощалися з минулим і сміливо вступили у світ чистого взуття.
Не те, щоб він чекав на нас із розкритими обіймами. Ми починали в буквальному сенсі з чистого листка. Працювали онлайн, через соцмережі, оффлайн була тільки доставка, а ще участь у різних заходах: забігах, фестивалях тощо. Справу мали лише з кросівками і кедами. З послуг – тільки чищення та фарбування.

Своє перше замовлення ми отримали у перший же день. Вважаємо це великою удачею і досі пам’ятаємо його. Воно надійшло від Настиної приятельки, яка, почувши про нашу справу, зраділа: «О, прикольно, у нас є, що вам здати». Це були білі шкіряні адідаси, god bless them. На той час ми не мали особливого досвіду, чистили самі, як вміли. Бо тоді в нас ще не було нашого гуру і наставника.

Без долі тут теж явно не обійшлося, адже на той момент про професійне чищення взуття інфи у мережі майже не було: хіба що статті та трохи ютубу. Ми шукали будь-що: технолога, спеціаліста, навіть ходили до великої хімчистки з чанами і компресорами. Усе було не про наш бізнес. І тут знов-таки у соцмережах знайшли хлопака з Білорусі, який відкрив снікер-хімчистку у своєму місті. Ми з ним зв’язалися, познайомилися, купили навчання. Протягом місяця тестували усі його кейси, навчалися з його досвіду. Поступово набиралися досвіду самі, вивчали особливості, знаходили фішки, винаходили лайфхаки.
Що маємо зараз? Хімчистку повного циклу з двома гест-румами у центрі Києва, маємо доставку, бо поважаємо вас і цінуємо ваш час. Працюємо тепер не лише зі снікерами, а й з будь-яким взуттям. Хоч капці, хоч угги приносьте, дамо раду усьому. Ми чистимо, ремонтуємо, відновлюємо, фарбуємо і навіть кастом можемо зробити. Цінуємо нашу репутацію та думку клієнта про нас, тож практикуємо індивідуальний підхід. Приймаючи ваше взуття, обговоримо усі послуги, які знадобляться для його відновлення, повідомимо ціну, узгодимо усе і лише тоді візьмемо його в роботу. Словом, обслуговуємо так, як хотіли б, щоб обслуговували нас. Ну, й раз вже пішла мова про цінності, то ще один пункт філософії Reborn – екологічність. Ви знали, що щороку у світі виробляють 20 мільярдів пар взуття? З них 300 млн опиняється на звалищах. І не лише через зношеність – люди просто не морочаться. Немодну пару викинули, пішли купили нову. А між тим, виробництво однієї пари кросів – це 13 кг вуглекислого газу в атмосферу. Множимо це на 20 мільярдів… і намагаємося не думати, на що дуже скоро перетвориться наша планета, якщо не зменшимо обороти. Тож, френдз, будьте усвідомленими. Перш, ніж бігти по нову пару, перегляньте старі. І приносьте нам навіть найубитіші і найбезнадійніші шузи, ми зробимо усе можливе, щоб реінкарнувати їх. Плями – виведемо, замшу відчистимо, підошвупідлатаємо, травмовані шви підшиємо, поганий запах приберемо, немодне і обридле кастомізуємо так, що люди будуть бігати за вами і питати, де взяли. Ми вміємо. До речі, ми розробили наші власні засоби для чищення – пінки, щітки для різних типів шузів, і ця продукція еко-френдлі.
Тож будьте з Reborn, а ми продовжимо працювати на радість вам і вашим снікерам.