Доставка безкоштовна на замовлення від 600 грн і оплатою через LIQPAY 

12 НЕЩОДАВНІХ КОЛАБОРАЦІЙ СНІКЕР-БРЕНДІВ З ВІДОМИМИ РЕПЕРАМИ: ВІД «НАВІЩО?!» ДО «ЗАГОРНІТЬ, БЕРУ!»

У 1986 adidas зробив пару для Run DMC — і понеслася. В снікер-індустрії реп та хіп-хоп культура — один з найвпливовіших секторів. Принаймні, коли йдеться про молодшу аудиторію, підлітків, які божеволіють за знаменитостями. Тож репери гуртом побігли робити колаборації і заробляти ще й у цій ніші, а бренди радісно розкрили обійми. Ми скористалися дослідженнями онлайн видання Complex, щоб визначити, кому з них варто було це робити у 2019-2020.

12. Big Sean

puma x big sean mid classic suede

Бренд: Puma
Модель: PUMA x Big Sean Mid Classic Suede

Вердикт: Дякуємо, наступний.

11. Donald Glover (Childish Gambino)

donald glover childish gambino

Бренд: Adidas
Модель: Donald Glover and adidas Originals (три моделі у лінійці)

Вердикт: Як це могло статися? Adidas потрібне було популярне ім’я, а Дональду — промо для його фільму «Guava Island» з Ріаною. Дизайн моделей Nizza, Continental 80 і Lacombe — така собі відсилка до фільму. Сам актор каже, що важлива не річ, а досвід, який ти у ній отримав. Тож кроси виглядають дещо скромно, а знамениті три смужки ледве проглядаються. Гаразд, у світі снікерів всяке трапляється. Наприклад, коли людина, не зацікавлена у снікерах, робить снікери для інших людей, не зацікавлених у снікерах. Не треба так.

10. Action Bronson

action bronson

Бренд: Adidas
Модель: Adidas Ultra Boost inspired by RealTree camo and workwear

Вердикт: залишаємо на ваш розсуд. Тому що у цій парі цікава історія створення, а не вона сама. Бронсон анонсував їхній вихід на відео, де він демонстрував численні пари своєї колаборації. Але Adidas так і не випустили її. Ображений Бронсон виступив у програмі Full Size Run, де пожалівся, як його обдурили, і називав людей з Adidas тим словом, що добре римується з його назвою. Компанія послухала, почула його і випустила колекцію friends-and-family — кілька пар для близького кола репера. Бронсон образився ще більше і заборонив продавати пару свого авторства взагалі.

9. Pusha T
Pusha-T

Бренд: Adidas
Модель: Adidas X Pusha T EQT Running

Вердикт: Загалом не найгірша, хоча й трохи божевільна модель: натуральна італійська шкіра, луска карпа і підошва, що нагадує обриси посуду Pyrex. Колаборація Pusha T могла б бути значно ближче до вершини чарту, якби йому вдалося збалансувати дизайнерський підхід з вуличною модою.

8. G-Dragon

g dragon

Бренд: Nike
Модель: Air Force 1 Low G-Dragon Peaceminusone Para-Noise

Вердикт: Швидше за все, ви не знаєте, хто такий G-Dragon. Але у Кореї він дуже популярний. Настільки популярний і впливовий, щоб отримати власну багатообіцяючу колаборацію з Nike із милою ромашкою на язичку кроса. Словом, не обов’язково знати музику, щоб (можливо) захотіти собі колабу музиканта з брендом.

7. Skepta

skepta

Бренд: Nike
Модель: Skepta sk air 2

Вердикт: Усі колаборації Skepta автентичні, а 1999’s Air Tuned Max й досі популярні. Чи вдасться йому наробити такого ж хайпу і з новою моделлю, дізнаємося наприкінці 2020. Поки що авансом даємо йому середину чарту.

6. Drake

drake

Бренд: Поки що невідомо
Модель: Не була оголошена

Вердикт: Дрейкова співпраця з Adidas та Nike не була надто успішною, проте це Дрейк, і людям точно сподобається. Що б він не випустив.

5. Tyler, The Creator

tyler the creator

Бренд: Converse
Модель: Tyler The Creator Converse Golf Le Fleur Industrial Pack

Вердикт: Ще одна модель, де слава музиканта, зароблена попередніми колабораціями, вже гарантує популярність та продажі моделі.

4. Kendrick Lamar

kendrick lamar

Бренд: Nike
Модель: Kendrick Lamar Nike Cortez Kenny Damn

Вердикт: Кожна з клаборацій Кендрика Ламара — це певні історії, що приходять з його музики (як у Ventilator та Classic Leather). Крім того, ніколи не знаєш, що він випустить наступним, що дуже добре у світі снікерів, переповненому однотипними моделями.

І топ чарту: музиканти, яким взагалі не треба хвилюватися за продажі — їхніх нових колаб чекають більше, ніж Різдва.

3. Pharrell Williams

pharrell williams

Бренд: Adidas
Модель: Не оголошено

Вердикт: Фарелл був одним з першопрохідців музично-брендової колаборації. На його рахунку стільки спільних робіт, що варто було б присвятити статтю йому одному. Що може піти не так із новою колаборацією, яку ми побачимо цього року?

2. Travis Scott

travis scott

Бренд: Nike, Jordan Brand
Модель: Travis Scott Air Jordan

Вердикт: Тревіс Скот добряче попрацював протягом кількох останніх років із Jordan Brand і довів, що усе, на чому стоятиме його ім’я, миттєво ставатиме успішним. У 2020 очікуються дві відомі колаборації, Air Max 270 і Nike SB Dunk, та, ймовірно, вони будуть не єдиними.

1. Kanye West

kanye west

Бренд: Adidas, Yeezy
Модель: Adidas Yeezy 700 v3 Azael

Вердикт: Навряд чи вас здивувало лідерство Каньє у цьому чарті. Він значно вплинув на індустрію снікерів, певним чином змінив її і продовжує робити це далі. І, здається, попереду на нього чекає ще більш вдалий 2020.

За матеріалами complex.com