Доставка безкоштовна на замовлення від 600 грн і оплатою через LIQPAY 

СНІКЕРИ ДЛЯ ЗИМИ: ЯК ОБРАТИ?

В часи, коли зимових снікерів не існувало, первісним снікерхедам зміна сезонів давалася тяжко. Вилазити з улюбленої пари і перевзуватися у масивні потворні зимові черевики зовсім не хотілося. Ризикуючи здоров’ям і здоровим глуздом, вони йшли на усілякі хитрощі. Взували декілька шкарпеток, зверху ще й поліетиленовий пакетик. Намагалися ніде подовгу не стояти, рухалися багато і швидко. Старалися увесь день проводити у приміщеннях чи у транспорті, вибігаючи надвір, лише щоб дістатися з дому до точки призначення і назад. І це ми ще не згадуємо про те, наскільки небезпечними для гумової підошви кросів стають замерзлі поверхні! Словом, вони страждали, і цих страждань вистачило б на ще один окремий снікерхедський «Кобзар».

Але все змінилося, коли кросівки стали по-справжньому популярним взуттям. Снікерхеди нарешті отримали назву «снікерхеди» замість «оті чудіки, що навіть сплять у кросах». Світ визнав, що комфортні спортивні шузи цілком доречні скрізь, де забажається, у будь-яку пору року. Усі різко захотіли й собі мати універсальну пару, у якій виглядатимеш круто і зімой, і лєтом, так би мовити.
Великі бренди не стали б великими, якби не прохавали цю фішку просто моментально. І так почали з’являтися зимові утеплені шузи від Nike, New Balance, Adidas та багатьох інших. Іронічно, але разом із тим прийшла нова проблема: як же обрати снікери для зими? Ось п’ять основних факторів, які вам слід мати на увазі.

1. Матеріал. Натуральна шкіра і хутро – не завжди відповідь на запит снікерхеда, який вирішив зустріти морози в улюбленому взутті. Сучасний текстиль розроблюють за останнім словом науки, він добре продуманий в плані термоізоляції. Приміряючи зимові кроси у магазині, ви це зрозумієте. Походіть у них хвилин 10 – ви відчуєте, що нозі стає жарко. Загалом, основна вимога до зимових кросів така: зовні вони мають бути оброблені вологостійким просочувачем, а зсередини працювати, як термобілизна. Не дивуйтеся, якщо зимові снікери не важкі: сучасні мембранні тканини типу неопрен чи технології Primeknit тонкі, але чудово зберігають тепло.
Вважайте, що зимові кроси не розраховані на приміщення, тому вам обов’язково потрібно перевзутися. Через різкі перепади температур можна застудитися, тож не ризикуйте даремно.

2. Підошва. Приділимо їй трохи більше уваги. Як вже згадано раніше, вона повинна бути товстою, з твердої міцної гуми. Інакше ви будете мерзнути, а на морозі вона може тріснути. Хороший варіант – підошва з піни. Не важка, але міцна і добре амортизує. Зверніть увагу на мисок: він має бути високим і гумовим. Це допоможе вашим ногам не промокнути, а кросам – знизити ризик зустрічі з реагентами. І, звісно, зверніть увагу на протектор на підошві. Він не повинен ковзати: ви снікерхед, а не фігурист, і вже точно не хочете опинитися в травмпункті. До речі, малюнок підошви не впливає на її ковзкість. Візерунок може бути глибоким, а снікери усе одно слизькими. Приміряючи пару, спробуйте поковзати по підлозі магазину. В ідеалі, вони мають видавати огидний рипучий звук і не дуже-то й рухатися.

3. Висота. Навіть найтермостійкіші моделі не врятують вас від холоду, якщо через верх насипається сніг. Тому хай-топи – ваші друзі на зиму. Вони і ногу зігріють, і від вологи вбережуть. Тільки про довгі шкарпетки не забудьте. Взагалі, хороші зимові моделі виходять на основі баскетбольних кросівок. Але це не означає, що будь-які «баскетболи» врятують вас від морозу. Кожен бренд має саме зимові моделі, ось їх і обирайте, щоб не скавчати в люті холоди. Втім, якщо ви пересуваєтеся по місту переважно на авто, не проблема пробігати і у лоу-топах хоч усю зиму.

4. Колір. Якщо обираєте кроси саме на зиму, то – сюрприз-сюрприз! – білі можуть проявити себе краще за чорні. Темні моделі реагенти убивають швидше. Нехай сучасні матеріали і стійкіші до різної гидоти, якою посипають асфальт, сліди на поверхні усе одно будуть. Білі теж не універсальний варіант. Якщо ви користуєтеся громадським транспортом, там свої небезпеки. Ми, звісно, відчистимо і те, й інше. Але ви можете одразу вибрати компроміс: кольорове взуття. Різні відтінки зеленого і хакі, бордо, коричневий, синій і так далі. І годі думати, що яскраві кольори не для зими. Навпаки – з ними образ набагато цікавіший. Зрештою, снікерхед ви чи де?

5. Шнурки. Мають зав’язуватися намертво. Просто уявіть собі задоволення у мороз спинятися, присідати, знімати рукавиці і, балансуючи на слизькому асфальті, зав’язувати їх. Краще перевірте одразу, з якого вони матеріалу і наскільки добре тримаються у вузлі. Шнурки мають бути еластичними і в жодному разі не атласними. Also: шнурки мають неприємну тенденцію бруднитися більше за саме взуття, тому обирайте пару з темними шнурками.

Озброюйтеся нашими порадами, обирайте зимові кроси до смаку і насолоджуйтеся чесно заслуженим званням вірного снікерхеда. А, обравши, перед виходом у обновці, не забудьте озброїтися фірмовими засобами ReBorn для догляду за взуттям узимку. Вдалої вам снікер-зими, а у разі чого – come to the clean side, ми допоможемо.
(частково за матеріалами GQ)